Team-Building-1000x675

Személyiségek a csapatban

Lássuk, milyen személyiségtipizáló teszteket érdemes bevonni a csapatépítő tréningek programjába!

Jerene-Mar-2016-team-building-shutterstock

A személyiségtesztek a fénykorukat élik, ami nem is meglepő, hiszen az emberek szeretik bekategorizálni a dolgokat, de legfőképpen egymást. Ez ugyanis segít kiigazodni a világban, legyen az magánéletbeli vagy munkahelyi, aminek hatására nyugodtabban és magabiztosabban tudunk döntéseket hozni. Emellett fontos, hogy ismerjük a főnökünk, beosztottjaink, vagy éppen a munkatársaink erősségeit, gyengeségeit, főbb jellemvonásait, ami segíthet abban, hogy később könnyebben kezeljük egymást az éles helyzetekben. Számos személyiségteszt létezik, mi viszont most a két legmegbízhatóbbat és legalaposabbat mutatjuk be, melyek közül mindkettő Dr. Carl Jung kutatásain alapszik.

A színteszt

Más néven DISC, amely egy viselkedésjósló technika. Az angol mozaikszó négy szóból tevődik össze, melyeknek jelentése: domináns, befolyásoló, stabil és szabálykövető. Viszonylag gyorsan kitölthető, és ehhez képest pontos eredményt ad, aminek célja megjósolni az emberek közti viselkedésbeli különbségeket, mely egyfajta használati útmutatóként működhet a későbbiekben, és segítheti a közös munkát. Ráadásul az eredményeket egy igazán jó csapat arra is felhasználhatja, hogy felmérje, kihez milyen feladatok illenek a legjobban és ez alapján hogyan lehet úgy átszervezni a munkát, hogy az a teljesítmény növekedéséhez vezessen.

Myers-Briggs

Kicsivel hosszabb időt vesz igénybe a kitöltése, viszont az előbbinél kicsivel árnyaltabb képet ad az emberi jellemvonások egészéről, mivel nem elsősorban a lehetséges viselkedéselemekre fókuszál. Ez a teszt is Jung elméletein alapszik, tehát az extro- és introverzió jelensége itt is megjelenik, akárcsak a színtesztnél. Ezen kívül másik három tulajdonságpár (érzékelő-intuitív, gondolkodó-érző, bíráló-megértő) alapján is osztályoz, így 16 kategóriát kialakítva. Mindenféleképp érdemes kitölteni, hiszen az eredmény alapján meglepően pontos információt kaphatunk a csapattagok döntéshozó stratégiájáról, valamint arról, hogy milyen erősségeket lehet kihasználni, és mely gyengeségeken érdemes javítani a későbbiekben.