navigate-ux-job-titles

Mikorra időzítsük a csapatépítő tréningek?

A jó vezetésnek tudnia kell, mikorra érdemes időzítenie a csapatépítést, hogy az végül tényleg a várt eredményt hozza.

eight_col_job_contract

A sikeres csapatépítés eredménye ugyanis nem más, mint a hétköznapokban megmutatkozó kiemelkedő teljesítmény, mely a stabil kommunikáción és bizalmi kapcsolaton alapul. Azonban kevesen tudják, hogy a csapatépítő tréningek időzítése milyen fontos lehet, hogy a várt eredményeket hozza, és ne kellemetlenség legyen a kollégák életében. Összefoglaljuk, mire érdemes odafigyelni a tökéletes időpont megtalálásához.

Új együttműködések

Egy új csapattag felvétele vagy éppen két csapat friss együttműködése jó okot adhat egy csapatépítő tréningre. A kollegiális légkörből kiszakadva sokkal több út nyílik meg a kommunikációra, amely nemcsak az új kollégák befogadását gyorsíthatja, hanem az új egységként létrejövő csapatokat is összerázza. Könnyebb lesz a közös munka, ha nem a munkahelyi berkeken belül kell egymást megismerni, illetve egy közös program két külön összeszokott csapat között is megkönnyítheti a későbbi munkát.

Határidők

Minden munkahelynél megvan az az időszak, amikor egymást követik a határidők és a felgyorsult munkafolyamat okozta stressz mellett a dolgozók a legkevésbé sem vágynak egy csapatépítő eseményre. Érdemes tehát vagy ezeket a heteket megelőzően leszervezni egy közös, lelkesítő tréninget, vagy a dolgozók igényétől függően, egy amolyan „nyomáscsökkentő” jutalommal zárni a megterhelő időszakot.

Ünnepek és szabadságok

Óvatosan kell bánni a nagyobb ünnepeket megelőző napokkal és a nyári időszakkal, amikor sok dolgozó a privát szabadságát szeretné tölteni. Nincs is kellemetlenebb a kollégáknak, mint amikor elráncigálják őket a mézeskalácsformák vagy éppen a kerti grillsütő és a hideg sör mellől. Ahhoz, hogy a csapatépítő tréningek idővel ne a „kötelező” jelzővel legyenek illetve, válasszunk az ünnep- és vakációmentes szezonból, hiszen ezzel a döntéssel egyébként is feldobhatjuk a szürkülni látszó hétköznapokat.