csapatebed

Hogyan kezdjünk neki a csapatépítő program bevezetésének saját cégünkön belül?

A cégen belüli csapatmunka megteremtése és előmozdítása olyan együttműködési kultúrát teremthet meg, amelynek részeként az emberek megértik és hiszik, hogy a közös gondolkozás, tervezés és döntéseik jobbak, ha együttműködnek…

letöltés

Minden szervezet és cég számára létszámtól függetlenül ezért elsődleges cél kell, hogy legyen, hogy az alkalmazottak boldogan érkezzenek meg munkahelyükre minden egyes nap. De hogyan lássunk neki egy sikeres csapatépítő program szervezéséhez, amely mindenki számára működőképes? Íme néhány tipp:

Határozd meg a csapatépítés célját!

A legfontosabb, hogy meghatározzuk, miért is szervezzük az eseményt, pontosan mit szeretnénk elérni vele. Egyszerűen arra törekszünk, hogy a kollégák jobban megismerjék egymást? Vagy a közös munka érdekében megtanuljanak jobban együtt dolgozni és megbízni egymásban? Esetleg egy komolyabb cégen belüli problémát kell közösen megoldaniuk pl. a különböző szervezeti egységek együttműködésének hiányát? Célunk sokféle lehet, aminek meghatározása a szervezés első lépése, ezért a mindezeket figyelembevételével kezdjük el.

Ismerd fel a lehetőségeit!

Miután meghatároztuk a csapatépítő célját, fontos, hogy ne feledkezzünk meg reálisan számításba venni erőforrásainkat. A költségvetési számbavételén túl ne hagyjuk figyelmen kívül alkalmazottak elérhetőségét sem. A munkavállalók többsége fiatal, akik könnyebben nyitottak a munka utáni tevékenységre, vagy esetleg idősebbek, akik szülőként sokkal elfoglaltabbak és emiatt nehezebben elérhetőek és mobilisak? Kulcsfontosságú, hogy egyik alkalmazottunk se érezze magát elszigetelve a többiektől, inkább fektessen hosszabb időt a szervezésbe, hogy a lehetőségekhez képest valamennyi munkatárs részt tudjon venni a programon. A szervezet méretétől függően érdemes lehet munkanapon tartani a csapatépítést, amikor mindenki elérhető.

Különböző programtippek

Természetesen néhány csapatépítő tevékenység hatásosabb és előnyösebb, mint a többi. A költségvetéstől függetlenül a következőeket ajánljuk:

Közös kirándulás:

A természetbe való kimozdulás nem csak magánemberként, de csapatként is meghatározó élményt nyújt, nagyszerű módja annak, hogy új, közös élményekben legyen részünk.

Sport nap:

Kétségkívül a sport az a terület, ahol a csapatmunka a leghatékonyabban tud erősödni. Legyen az futball, kosárlabda vagy ügyességi pálya esetleg kalandpark, a lényeg hogy együttműködve közös cél érdekében küzdjenek meg a csapatok. Mérjük fel lehetőségeinket még a szervezés előtt, hátha akad olyan munkavállaló, aki szabadidejében rendszeresen sportol, esetleg a csapatépítés után is segíthet szervezni további közös sportnapokat.

Egyszerű, de nagyszerű: közös ebéd- közös vacsora:

Nem titok, hogy az étel összehozza az embereket, így miért ne próbálhatnánk meg közös étkezéseket tartani, akár rendszeresíteni cégen belül is? A legkevesebb szervezést igényli, és sok esetben tényleg a legpraktikusabb. Egy ebéd vagy vacsora mellett megbeszélhetjük a felmerülő problémákat és lehetőségeket nem beszélve arról, hogy egy ilyen kötetlenebb találkozás alkalmával az alkalmazottak is könnyebben nyílnak meg. A csapat hosszú távú összetartásának elősegítésére jó ötlet lehet például a közös reggeli bevezetése, amire a legjobb lehet a hétfői vagy a pénteki nap, hogy közösen, együtt indítsák vagy zárják a hetet.


Kövesd az ország legmenőbb csapatépítőjét a Facebookon is! Csapatépítés Visegrád