Business people in circle stacking hands

A sikeres csapatmunka tíz tényezője (1. rész)

Gondolkodtatok már azon, hogy mi vezet egy csapat sikeréhez? Mitől van az, hogy az egyik csapat sikert sikerre halmoz, míg egy másik, bármit tesznek is, kudarcra van ítélve?

letöltés

A csapatmunka egyszerre rendkívül könnyű és ugyanakkor nagyon nehezen megvalósítható. Ez a kettősség csakis azzal oldható fel, ha egy csapat összeállításakor és menedzselésekor kizárólag a legfontosabb tényezőket tartjuk szem előtt. Ezekből gyűjtöttünk össze most egy csokornyit.

 

Értelmes kockázatvállalás

Az egészséges munkakörnyezetben a csapat tagjai vállalják az egészséges kockázatokat, legyen szó kommunikációról, ötletelésről vagy cselekvésről. A kockázatvállalás ugyanis elsősorban bizalmi kérdés: azt jelzi, hogy a csapat tagjai nem félnek attól, hogy egyes ötleteik vagy megnyilvánulásaik retorziót vonnak maguk után.


A kommunikáció nyitott és őszinte

Az előző ponthoz kapcsolódik a kommunikáció fontossága is, hiszen – akár a jól kijelölt cél – e nélkül sem működik egy sikeres csapat – mi több, semmilyen emberekből álló közösség.


A tagok kötődnek a csapathoz

Egy csapat akkor működik hatékonyan, ha az egyes tagok között jó a viszony, ez azonban nem minden. A csapattagoknak szükségük van egy átfogó képre magáról a csapatról mint közösségről is, amelyhez viszonyulhatnak, mind a célok, mint az identitás kérdésében. Ez egyfajta tudatosságot jelent, azt, hogy tisztában vannak a csapattal mint branddel vagy közösséggel.

A csapattagokat egyéneknek tekintik

Ugyanakkor legalább ilyen fontos, hogy a csapat tagjai egymást is egyénenként értékeljék. A csapat tagjai nem egy gépezet fogaskerekei, hanem élő végtagok, amelyek nem rendeltetésszerű működését vagy hiányát a test beteges tünetei jelzik.


Kövesd az ország legizgalmasabb csapatépítőjét a Facebookon is! – Csapatépítés Visegrád