SANYO DIGITAL CAMERA

10 ötlet csapatépítéshez, amelyet ki kell próbálnotok! (2. rész)

A csapatépítés sikerére nincs általános szabály. A legfontosabb, hogy mindig bizonyos emberek igényeihez és attitűdjéhez igazodjunk, ahelyett, hogy merev szabályokat akarnánk érvényesíteni.
Ennek ellenére van néhány alapelv, amelyet érdemes követnünk. Második rész.


picture1-jpg

1.Bátorítsunk és ne erőltessünk!

A kötelező feladatokat senki sem szereti. Gyakran pedig valami azért tűnik kötelezőnek, mert úgy érezzük, ránk erőltetik. Ha megfelelően kommunikálunk, és valamit lehetőségként, nem pedig feladatként állítunk be, sokkal pozitívabb reakciót kapunk majd.

2. Ruházzuk fel hatalommal a csapatunkat!

A csapatépítés feladata az egyes dolgozók hatékonyságának növelése. Ez pedig gyakran akkor jön el, ha kellő hatalmat kapnak ahhoz, hogy észszerű korlátokon belül éljenek a szabadságukkal. A marketingeseinknek hagyjuk, hogy hallassák a saját hangjukat, a rendeléseket felvevő munkatársaknak pedig hagyjuk, hogy helyben kijavítsák a hibás rendeléseket a nagyobb gördülékenység érdekében.

3. Napi update

Fontos, hogy nemcsak kollégák, hanem emberek alkotnak egy jó munkahelyet. Hogy ez az érzés erősödjön, próbáljuk olyan felületeket kialakítani, amelyen keresztül egymás hobbijai, érdeklődési körei nyilvánvalóvá válhatnak az erősebb kapcsolódás érdekében.

4. Közös ebéd

Az étkezés évezredek óta a társadalmi kapcsolódás eseménye. Rendezzünk heti egyszer közös ebédet, ahol munkatársainkkal kötetlenül érintkezhetünk.

5.Önkéntesség

A csapatépítő programok egyik alfaja lehet a közösségi munkán való közös részvétel. Itt nem csak arról van szó, hogy munkatársainkkal a munkahelyen kívül töltünk egy közös napot, hanem az is, hogy a jó ügyért dolgozva önkéntelenül is erősítjük a csapatszellemet.


Ismerd meg a Facebookon is hazánk egyik legizgalmasabb csapatépítő vállalkozását! – Csapatépítés Visegrád