tes-resources-team-building-secondary

10 ötlet csapatépítéshez, amelyet ki kell próbálnotok!

A csapatépítő technikák többségének alig jut több egy-két ásításnál vagy homlokráncolásnál. Ez azonban most megváltozik!

tes-resources-team-building-secondary

Mi történik a munkahelyen, ha a naptárban eljön a csapatépítés kitűzött dátuma? Az emberek hirtelen elkezdenek mentségeket gyártani és gyorsan lebetegednek? Előkerülnek az ismert viccek arról, hogy mennyi „valódi” munkát kellene inkább elvégezni? Mind tudjuk, hogy a csapatépítés a produktív, hatékony munka elengedhetetlen része. Az erős csapatok bíznak egymásban, jobban működnek együtt és sokkal eredményesebb munkaélménnyel ajándékozzák meg a résztvevőket.

Egy összetartó csapat folyamatos értékelést, igazodást és tanulást igényel. Miközben nincs egyetlen végleges recept se a tökéletes csapat létrehozására, akad néhány alapelv, amelyek betartása sokat segít, hogy rálépjünk a helyes útra.

1. Járjunk utána!

A csapatépítés egy folyamatosan megismétlődő folyamat, amely mindenki kooperációjára épít – és itt már el is lehet indulni. Mindenkit ugyanarra a szintre kell hozni. Használjunk véleménykutató applikációkat, hogy kiderítsük, csapatok miben érzi magát a legerősebbnek, és miben szenved hiányt. Világosan juttassuk kifejezésre, hogy egy boldogabb, ösztönzöttebb csapat létrehozásán munkálkodunk Nem akarhatjuk, hogy téves pletykák keringjenek célkitűzésünkről!

2. Fektessük le az alapokat!

Egy erős csapat egy erős menedzserrel kezdődik. Mindenki felelőssége, hogy az elvégzett munka jó legyen, de a menedzser, a felügyelő vagy a tulajdonos az, aki megadja az alaphangot.

3. Kommunikálni, kommunikálni, kommunikálni!

Nincs semmi, ami gyorsabban szétzilál egy csapatot, mint a pletyka, és a legtöbb pletyka a spekulációból születik. Ezt úgy kerülhetjük el, ha minél pontosabban határozzuk meg a céljainkat, és ennek közvetítésére a lehető legtöbb energiát áldozzuk.

4. Értékeljünk mindenkit!

A boldog ügyfelekhez a boldog alkalmazottakon keresztül vezet az út, boldog csapatot a legkönnyebben úgy tudunk összehozni, hogy mindenki munkáját kellőképpen értékeljük. Tudatosítsuk, hogy minden egyes ember saját rálátással rendelkezik, ezt pedig csak úgy tudjuk kihasználni, ha mindenkinek biztosítjuk a lehetőséget a megszólalásra.

5. Jelöljük ki a célokat!

Egy csapatnak határozott irányra van szüksége. Hogy ez heti x új ügyfelet jelent, vagy meghatározott számú növekedést, vagy a kiadások csökkentését, azt mindenki egyénileg döntse el, a lényeg, hogy meglegyen a közös cél, amiért dolgozhatunk.


Kövesd Te is az ország talán legizgalmasabb csapatépítőjét a Facebookon is! – Csapatépítés Visegrád