picture1-jpg

Személyiségtípusok a csapatban 2. rész – Az 5 karaktertípus, akikre szükségetek lesz

A csapatépítés a közösségről szól. Ezzel ugyan nem mondtunk sokat, viszont ha belegondolunk, hogy mi is egy csapat, mi is egy közösség, akkor máris bonyolódik a helyzet…

illustration-for-blog-post-01-624x365 (1)

 

Mindenki tudja, aki dolgozott már különféle csapatban, hogy az emberek nagyon különbözőek tudnak lenni. A csapat tehát sohasem a teljesen ugyanolyan, azonos véleményen lévő és azonos vérmérsékletű embertípusok halmaza. A különbözőség persze elsőre irritálhat egyeseket: a nyitottabb, hangosabb személyek a visszahúzódóbbak szemében arrogánsak és „túl sok”-nak tűnnek, a kreatívabbak a lelkiismeretes dolgozók szemében szétesettek, míg fordítva ők tűnnek unalmasnak.
A csapatépítés lényege, hogy felismerjük: a különböző típusok egymás segítői, egyesek hiányosságai mások erényeivé válhatnak, ha összehangoljuk őket.

A személyiségtípusokkal foglalkozó bejegyzésünk második részében sorra vesszük azokat a fontos (egymástól eltérő) személyiségtípusokat, amelyekre szükség van egy hatékony csapat kialakításakor.

A látnok

Ez az a típus, amelybe a legtöbb menedzser és vezető tartozik. Legerősebb tulajdonságuk, hogy képesek átlátni egy folyamatot elejétől a végéig, és a menet közben felmerülő nehézségeket is jól kezelik. Ők látják a teljes képet, amelyet mások adott esetben nem, így könnyen össze tudják kapcsolni a különböző területeken dolgozók projektjeit. Ők egyben hatékony mentorokként is megállják a helyüket, és képességeiket arra használják, hogy motiváljanak másokat, és felfedezzék a bennük rejlő potenciált.

A munkás

Minden csapatnak szüksége van azokra, akik egyszerűen csak „elvégzik a munkát” és „megvalósítanak dolgokat”. Ez az elsőre nem túl feltűnő készség elengedhetetlen a későbbi sikerhez, legelsősorban ahhoz, hogy a dolgok időben elkészüljenek. A munkások legjobb tulajdonsága az időhöz való viszonyuk: be tudják osztani, nem folyik ki a kezükből, így rendkívül hatékonyak. Ezen kívül az, ami sokszor szemellenzősségnek tűnhet, nem más, mint rendkívüli koncentrációkészség, amelynek manapság egyre inkább híján vagyunk, úgyhogy érdemes megbecsülni e csoport tagjait!

A feltaláló

A feltalálók rendkívül értékesek minden csapat számára, azonban megfelelő menedzsmentre van szükségük, különben káoszba fordítják az adott projektet. Rendkívül erősek az új ötletek megszülésében, valamint annak kitalálásában, hogy hányféle alternatív úton lehet megoldani egy adott problémát.

A kommunikátor

A kommunikátor rendkívül jól tud emberekkel dolgozni, és emiatt nagyon jól bevethető, ha az ügyfelekkel kell valakinek foglalkoznia, de akkor is, ha a csapat egyes tagjai között van szükség közvetítésre. Gyakran a kommunikátor a csapat szíve-lelke, aki biztosra akar menni, hogy mindenki képben van az adott feladattal.

Az elemző

Az elemző a feltaláló legjobb társa a csapatban: ha együtt dolgoznak, akkor hatékony megoldásokkal tudnak előrukkolni arra nézve, hogy hogyan kellene a csapatnak működnie. Rendkívül hasznosak, hiszen ők látják meg először azokat a problémákat, amelyek mellett a többiek elsuhannak, így segítségükkel a csapat elkerülheti, hogy olyan hibákba essen, amelyek megúszhatók lennének.

Ezek tehát a legfontosabb személyiségtípusok egy csapatban.
Már csak egy kérdés maradt: te vajon melyikbe tartozol?


Kövesd az ország legizgalmasabb csapatépítőjét a Facebookon is!