csapatépítés visegrád

Nyolc hiba, amelyeket ne kövess el csapatépítő tréning szervezésekor (2. rész)

Mint ahogy minden eseményen, úgy a csapatépítő rendezvényeken is megvannak a tiltott dolgok, illetve az elkerülendő hibák…

csapatépítés visegrád

Az esemény mögött egy olyan kiforrott stratégiának kell állnia, amely világossá teszi a résztvevők számára az esemény célját, és azt, hogy a résztvevőknek ebben mi a szerepük. Ha elkerülitek ezeket a kritikus hibákat, akkor a rendezvény zökkenőmentesen zajlik majd, és a csapattagok hasznot húzhatnak majd belőle.

Az eseménynek nem szabad túl megterhelőnek lennie

Amikor céges csapatépítést szervezünk, törekednünk kell arra, hogy a lehető legtöbb alkalmazottat be tudjuk vonni a programba. Sose szervezzünk olyan programot, amelyben eleve csak kevesen tudnak részt venni, mint például a nagyon megterhelő fizikai aktivitás. Egy barátságos focimeccs például, amelynek játékidejét a játékosok fizikai állapota alapján esetleg le is rövidítjük, ideális választás lehet.

Ne formáljunk túl nagy csapatokat

A csapatok létszámának belövése kulcskérdés. A túl nagy csapatok azért nem célszerűek, mert koordinációjuk nehézkes, ez pedig a játék lényegét veszi el. Ha tíz főnél nagyobb csapatokban gondolkodunk, akkor könnyen azzal a problémával szembesülhetünk, hogy a kevésbé aktívabb tagok a háttérbe húzódnak, hiszen nincsenek cselekvésre késztetve, ezzel pedig éppen a közösségépítés szenved majd kárt. Kivéve persze, ha olyan opciót választunk, mint mondjuk a visegrádi középkori csapatépítő, ahol a csapatmunka olyan jellegű, hogy 5-en, de akár 15-en is jól megférnek egy csapaton belül.

A célok kijelölésének elmaradása

A csapatépítő tréning napján a célokat határozottan ki kell jelölni előre. Ha ezt elmulasztjuk, alkalmazottaink számára nemcsak az nem lesz világos, hogy mit akarunk elérni a játékokkal, de a motivációjuk is kisebb lesz. A célunk természetesen az, hogy a valódi munkában is jobb csapatot alkossanak, tehát ezt a célt nem szabad sem nekik, sem nekünk szem elől tévesztenünk.

A kellő lazaság hiánya

Ez az utolsó pont talán a legfontosabb mind közül. Ha ugyanis alkalmazottaink nem érzik, hogy ez a rendhagyó esemény a játékról és a stressz levezetéséről szól, akkor minden hiába. Ezt a gyakorlatban úgy érhetjük el a legjobban, ha nem komplikáljuk túl a dolgokat, és a minimális koordináció és célkijelölések mellett egyszerűen hagyjuk, hogy jól érezzék magukat. Karót nyelni tehát tilos! 🙂


Kövess bennünket a Facebookon is! – Csapatépítés Visegrád